Isnin, 5 November 2012

7 Sebab Mengapa Wanita Memerlukan Vitamin E Shaklee

Secara amnya Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran dan juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E Shaklee. Jadi Vitamin E Shaklee sudah dilengkapi selenium hanya dalam 1 botol, maka tak heran lah Jeniffer Lopez pun mengamalkan Vitamin E Shaklee dalam dietnya >_<
Jom kita baca kenapa wanita memerlukan Vitamin E Shaklee


1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak lebih muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.Seorang teman sebelum ini mengalami masalah di mana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu dalam mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Dimana ia bantu mengatasi masalah saraf  belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian di belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baikpulih luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover daripada kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan Vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

Hearts By E (HBE) adalah Shaklee Independent Distributor ID 893611 yang menyediakan penghantaran keseluruh Malaysia
Hubungi Hearts By E (HBE) untuk pertanyaan & maklumat produk Shaklee di 
talian 017-9470711 atau email ke elisa.lu@gmail.comTiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...